Piedi Perfetti


www.piediperfetti.nl
info@sportcorrect.nl

 


Adres:
Ouwelsestraat 1a
5311 EG Gameren
Telefoon: 06 - 45 268 359
   
AGB - code 26-000 659


Openingstijden:

Op afspraak

 

 

 

 

 

 

 

Kids:

Nog te vaak worden zooltjes voorgeschreven voor kinderen,  jonger dan 6 á 7 jaar! Tot een jaar of 6 á 7 zijn de reflexen nog niet volledig ontwikkeld. De spieren werken nog niet optimaal, waardoor de voet “doorzakt” en lijkt op een al dan niet hevige platvoet.
Geef uw kind a.u.b. geen steunzolen om dit te corrigeren, dit zal de ontwikkeling van de spierwerking verstoren!
Bij extreme klachten van de voeten is het werk van de podoloog zelfs raadzaam om op latere leeftijd ernstigere klachten en slijtage te voorkomen.

 

Kinderen ouder dan 6 á 7 jaar:
Bij schoolgaande jeugd is podoposturaal therapie uitermate geschikt. De reflexen zijn nu volledig ontwikkeld! Wel verandert het lichaam van het kind voortdurend, zeker in de groeifase.
Tijdens de groei is er absoluut geen sprake van symmetrie! Het ene been groeit sneller dan het andere en na een tijdje is het andersom. Het is dus niet zinvol om via een zooltje dit beenlengteverschil te doen opheffen!
Wel kan men een verdraaid bekken, schouderscheefstand of knieklachten a.g.v. een te veel naar binnen of buiten gedraaide knieschijf  via een podoposturaal zooltje corrigeren. Om zodoende een blijvende afwijking in de rug te voorkomen en/of een teveel aan spanning in het lichaam weg te halen.